Krpica za kartico voznika - Tahograf

Prijava za uporabnike

Prijava za

Članska številka

PIN

Podpora in servis

Iskanje

Brezplačne e-novice

Krpica za kartico voznika

04.09.2013.

Kako bi vaš digitalni tahograf prebral vsebino vaše kartice, od sedaj v našem asortimanu

Specialna krpica za čiščenje kartice voznika

 

Voznik tokom svojega dela relativno pogosto drži kartico v roki ter z prsti dotika kontakte na čipu ki se nahaja na kartici. Na ta način se kontakti zamastijo. Digitalni tahograf ko povleče kartico spusti pinove prek katerih se poveže z čipom. Pri temu ne prihaja do drgnenja pinov po kartici pri njenem vstavljanju, kar pomeni da pini niso „samočisteči“ kot je npr. to narejeno pri bankomatih. Vkolikor so pini in/ali kontakti na čipu zamaščeni, čas dokler pini ne probijejo maščobo ali vzpostavijo kontakt kako bi DTCO izpravno prebral vsebino kartice, bo večkratno daljši kot da je kartica čista. V tem času voznik ne sme začeti z vožnjo, ker bo DTCO zapisal napako da je voznik vozil brez svoje kartice. Kako bi skrajšali čas čakanja vzpostavitve kontakta, priporočamo voznikom da kartice redno čiste z krpico za čiščenje kartic. Ker se z krpico čisti čip, je potrebno paziti na elektrostatični elektricitet, ki nastaja drgnenjem, da se kartica ne uniči.   

Razen tega, priporočamo lastnikom vozil z digitalnim tahografom da vsaj enkrat v šestih mesecih pridejo v naš servis zaradi detaljnega čiščenja pinov v digitalnem tahografu. To opravljamo z posebno kartico za čiščenje slota za kartice. Mi v Tahografu obvezno pri periodičnem pregledu tahografa, ki je vsake dve leti, čistimo slot za kartico voznika i sovoznika.

Za več informacij o specialni krpici za čiščenje kartice voznika nas kontaktirajte!

 

 

Spremljajte nas na Facebooku

Spremljajte nas na Facebooku

Prav tako kot vi, tudi mi smo na Facebooku. več
VDO papir za izpisovanje

VDO papir za izpisovanje

Izberite originalni VDO papir za digitalni tahograf, ker izpis mora biti viden vsaj 2 leti, kolikor traja zakonska obveza njihovega čuvanja. več
Čitalec tahografskih listkov

Čitalec tahografskih listkov

Najhitrejši in najlažji način branja tahografskih listkov vseh vrst analognih tahografov. več

Ankete

Se vam zdi koristno naša nova spletna stran?
Ja, zelo uporabna in informativna je
V redu je, tam je nekaj koristnih informacij
Lahko bi bilo bolje, manjkajo pomembne informacije

Info kotiček