Kako preprečiti nepotrebne okvare tahografa? - Tahograf

Prijava za uporabnike

Prijava za

Članska številka

PIN

Podpora in servis

Iskanje

Brezplačne e-novice

Kako preprečiti nepotrebne okvare tahografa?

03.10.2013.

Tahografski listič je sestavni del tahografa. Kvaliteta in točnost zapisa je odvisna kako od samega tahografa tako tudi od samega lističa. Zaradi tega je priporočeno s strani proizvajalca VDO tahografa da se zadrži nivo kvalitete, ki jo že imate v vozilu z uporabo originalnih VDO tahografskih lističev. Ne zmanjšujte to kvaliteto z uporabo neoriginalnih lističev ki lahko povzročijo okvaro na tahografu. 

Continental (VDO) prek svoje mreže pooblaščenih servisov, spremlja statistiko okvar in njenih vzrokov. Dolgoletne izkušnje so pokazale da je eden od vzroka okvar tahografa uporaba nekvalitetnega tahografskega lističa.  

Precizni merni mehanizmi tahografa so občutljivi na tako imenovan „papirni prah“ ki nastane od neadvekatnega papirja od katerega razni proizvajalci delajo svoje tahografske lističe.

Okvare na pogonskem mehanizmu za tahografske lističe v novih generacijah tahografa je v več primerih prav tako vzrok uporabe neadekvatnih tahografskih lističev. Originalni tahografski lističi proizvajalca VDO tahografa je točno določene debeline ki je adekvatna zahtevam konstrukcije pogonskega mehanizma lističev v tahografu. 

Z uporabo lističev drugih proizvajalcev prihaja do nevarnosti da so ti lističi neadekvatne debeline in s tem sami vnesete vzrok okvare na pogonskem mehanizmu lističa.

Zaradi gore navedenih razlogov je VDO prenehal priznati okvare na tahografih v garancijskem roku, vkolikor se niso uporabljali VDO originalni lističi. 

Cena popravka na tahografu, katerega je vzrok uporabo neoriginalnih lističev, je minimalno 100,00 €. Cena ene škatle (100 lističev) originalnih VDO tahografskih lističev je samo 5-6 €. V enem letu vozilo povprečno porabi 2,5 škatle lističev, kar je strošek od 15 € letno po vozilu. Iz navedenega vidimo kolikšno je nesarozmerje rizika okvare tahografa proti varčevanju ki ga ustvarite pri nakupu cenejših tahografskih lističev. Zaradai tega vam še enkrat predlagamo da uporabljate samo originalne tahografske lističe proizvajalca VDO tahografa.

Spremljajte nas na Facebooku

Spremljajte nas na Facebooku

Prav tako kot vi, tudi mi smo na Facebooku. več
VDO papir za izpisovanje

VDO papir za izpisovanje

Izberite originalni VDO papir za digitalni tahograf, ker izpis mora biti viden vsaj 2 leti, kolikor traja zakonska obveza njihovega čuvanja. več
Čitalec tahografskih listkov

Čitalec tahografskih listkov

Najhitrejši in najlažji način branja tahografskih listkov vseh vrst analognih tahografov. več

Ankete

Se vam zdi koristno naša nova spletna stran?
Ja, zelo uporabna in informativna je
V redu je, tam je nekaj koristnih informacij
Lahko bi bilo bolje, manjkajo pomembne informacije

Info kotiček